Malzemeler:
- 4 Su B. Un
- 1 Pk. İnstant Maya
- 1 Su B. Süt
- 1 Çay B. Zeytinyağı
- 1 Yumurta Akı
- 2 Çorba K. Yoğurt
- 1 Çorba K. Toz Şeker
- 1 Tatlı K. Tuz
İç Harcı İçin:
- 4 Haşlanmış Patates
- 100 Gr. Beyaz Peynir
- 1 Tutam Maydanoz
- Tuz
Üzeri İçin:
- Yumurta Sarısı
- Çörek otu
- Mor Haşhaş
- Sarı Haşhaş
Hazırlanışı:
Un, instant maya, toz şeker ve tuzu karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz. Ayrı bir kapta süt, zeytinyağı, yumurta akı ve yoğurdu koyup çırpma teli ile karıştırıyoruz. Un karışımını döküyoruz.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru mayalanması için dinlendiriyoruz. İç harcı için, patates ve peyniri geniş bir kaba rendeliyoruz. İnce doğramış maydanozu katıyoruz.
Biraz tuz ekleyip karıştırıyoruz. Mayalanan hamuru 7 bezeye bölüp yuvarlıyoruz. Yuvalardığımız hamurları elimizle açıp ortasına patatesli harcımızdan koyuyoruz.
Tekrar yuvarlıyoruz. Yağlanmış yuvarlak bir kalıba, bir tanesini ortaya diğerlerini kenarlarına diziyoruz. Yumurta sarısısürüyoruz. Çörekotu, sarı ve mor haşhaş serpiyoruz.
Biraz daha mayalandırıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz.
Yorum Gönder