0


 GEREKLİ OLANLAR:
HAMURU İÇİN:
3 Su bardağı yarma bulguru (daha önce açıklamıştım ISPANAKLI EKŞİLİ KÖFTE de)
yarım su bardağı ince bulgur
tuz
su
SOS:
1 kg  patlıcan
1 iri boy soğan
3 yemek kaşığı domates salçası
kızartmak için 2 su bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:
derin bir kaba  hamur malzemelerini koyalım tuzunuda ilave edip
1 su bardağı ılık suyla ıslatalım 5 dk sonra elimizi ıslayarak hamuru iyice yoğuralım.
Hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp yuvalayalım ve hamuru bitirelim(resimde görüldüğü gibi)

SOS HAZIRLARKEN :
Patlıcanları alacalı soyup küçük kareler şeklinde doğrayalım 15 dk tuzlu
suda bekletelim .Patlıcanlar süzüldükten sonra kızartma tavamıza yağı koyup ,patlıcanları  kızartalım kızartma işlemi bitince tavadaki fazla yağı alalım.  İnce doğradığımız soğanları tavaya koyup pembeleşene kadar kavuralım.salçayı ilave edip soğanla azbir çevirelim patlıcanlarıda ilave edip ezmeden şöyle bir çevirip bekletelim .
köfteleri pişireceğimiz tencereye yarıya kadar su koyup kaynatalım.kaynamaya başlayınca suya 2çay kaşığı tuz ekleyip köfteleri ekleyelim 10,15 dk piştikten sonra patlıcan sosunu ilave edip10dk daha patlıcanlarlada piştikten sonra köftemizin altını kapatalım
sıcak servis edelim(taze yeşil biberle nefisolur)




Yorum Gönder

 
Top