Malzemeler:
- 1 kg barbunya balığı,
- Sıvı yağı,
- Yeterince mısır veya buğday unu, (ben mısır unu kullanıyorum)
- Tuz,
- Balıkları temizleyin, bol suda yıkayın (kafalarını arzunuza göre koparıp, koparmayabilirsiniz) süzgece alın, suları süzülünceye kadar beklettikten sonra 1 tatlı kaşığı tuz ile tuzlayın.
- Sonra balıkları unlayıp hafif yağlanmış fırın tepsisine sıra ,sıra ve sık, sık dizin. Üzerlerine fırça ile sıvı yağı sürün.
- 200 derece ısıtılmış fırında arzunuza göre az veya çok pişirdikten sonra servis tabağına alın, sıcak sıcak, yeşillik veya mevsim salatası ile servis yapın.
Afiyet olsun...
Yorum Gönder