Malzemeler:
- 1 kg barbunya balığı,
- Sıvı yağı,
- Yeterince mısır veya buğday unu, (ben mısır unu kullanıyorum)
- Tuz,
- Balıkları temizleyin, bol suda yıkayın (kafalarını arzunuza göre koparıp, koparmayabilirsiniz) süzgece alın, suları süzülünceye kadar beklettikten sonra 1 tatlı kaşığı tuz ile tuzlayın.
- Sonra balıkları unlayıp hafif yağlanmış fırın tepsisine sıra ,sıra ve sık, sık dizin. Üzerlerine fırça ile sıvı yağı sürün.
- 200 derece ısıtılmış fırında arzunuza göre az veya çok pişirdikten sonra servis tabağına alın, sıcak sıcak, yeşillik veya mevsim salatası ile servis yapın.
Afiyet olsun...
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.