
MALZEMELER- 3 patates
- 2 haşlanmış yumurta
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- yarım demet yeşil soğan
- 1 kase yeşil zeytin
- limon
- tuz,karabiber
- zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:İlk olarak haşlanmış patatesler rendelenerek
karıştırma kabına alınır.
Üzerine doğranmış
yumurta, maydanoz, dereotu, yeşil soğan
ilave edilir. daha sonra limon suyu, tuz, karabiber
ve biraz doğranmış zeytin de ilave edilir en son
zeytinyağı dökülerek karıştırılır.daha sonra servis
için derince bir karıştırma kabının içi streç filmle kaplanır.
daha sonra streç filmin üstü kaplanacak şekilde
doğranmış biberle bezenir. hazırlanan patates harcı
zeytinler bozulmadan kabın içesine yerleştirilip hafif
bastırılır.bir süre buzdolabında bekletildikten sonra
ters çevrilip zeytinler üste gelecek şekilde servis yapılır.
Benzer Yazılar
Fırında TavukFırında tavuk, nam-ı diğer "tembel yemeği"...Ya da şöyle diyelim, acil durumlarda pratik bir yemek ;[...]
Feb 20, 2013
Üç Renkli SalataÜç Renkli SalataMalzemeler:600 gr. pancar turşusu7-8 adet havuç 2 adet kuru soğan, tuz, karabib[...]
Dec 20, 2012
Patates hamurlu açmaPatates hamurlu açmaMalzemeler; 2 adet patates(haşlanmış)3 yemek kaşığı tereyağ1 su bardağı sü[...]
Nov 28, 2012
Fırında Kremalı PatatesFırında Kremalı PatatesMalzemeler:5 ad. patates3 yumurta½ sb. krema½ sb. sıvıyağ1,5 sb. un1 pk. kaba[...]
Nov 28, 2012
Midye Böreği Aslında bu tarifi annem bir kaç ay önce Umutlu Hayat arkadaşımızın sitesinde görmüş ve da[...]
Nov 15, 2012
Buğday Salatası Özel istek üzerine geliyor, bu tarif...Aslında aklımdaydı ama fırsat olmamıştı.Hamide için aci[...]
Nov 29, 2013
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.