0


MALZEMELER

  • 3 patates
  • 2 haşlanmış yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • yarım demet yeşil soğan
  • 1 kase yeşil zeytin
  • limon
  • tuz,karabiber
  • zeytinyağı



HAZIRLANIŞI:
İlk olarak haşlanmış patatesler rendelenerek
karıştırma kabına alınır. Üzerine doğranmış
yumurta, maydanoz, dereotu, yeşil soğan
ilave edilir. daha sonra limon suyu, tuz, karabiber
ve biraz doğranmış zeytin de ilave edilir en son
zeytinyağı dökülerek karıştırılır.daha sonra servis
için derince bir karıştırma kabının içi streç filmle kaplanır.
daha sonra streç filmin üstü kaplanacak şekilde
doğranmış biberle bezenir. hazırlanan patates harcı
zeytinler bozulmadan kabın içesine yerleştirilip hafif
bastırılır.bir süre buzdolabında bekletildikten sonra
ters çevrilip zeytinler üste gelecek şekilde servis yapılır.

Yorum Gönder

 
Top