Son derece başarılı ve bir o kadar da sağlıklı bir kek oldu. Baharatlardan faydalanmanın bir başka yoluda kek olabilir. Özellikle çocuklar ve gençler için :))
Çocuklara da cazip gelsin diye etrafına biraz süs yaptım. İsterseniz sizde süs püs yapabilirsiniz :) Yada sadece pudra şekeri ve tarçın karışımıda yakışır.
Aşağıdaki baharatlardan evde hangisi varsa onu kullanarak yapabilirsiniz.
Tabak nasıl ama, aynı benim gibi okuyan bir kadın :)) Yalnız sanıyorum o dergi ben ise kitap okuyorum :))
Malzemeler:
- 1 su bardağı kuru üzüm
- yarım su bardağı kuru kayısı, yarım su bardağı kuru incir
- 1 adet limon kabuğu rendesi , isterseniz portakal kabuğu rendesi de yakışır.
- 3 adet yumurta
- 2.5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı muskat
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- 1 çay kaşığı kakule
- 3 adet karanfil dövülmüş olarak (siz 5-6 koyabilirsiniz ben pek sevmiyorum.)
- 1 paket Kabartma Tozu
- 1 paket Vanilin
Yapılışı:
- Bir kapta önce yumurtaların aklarını şekerle köpürene kadar çırpıyoruz. Sonra yumurta sarılarını, sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Başka bir kapta kalan tüm malzemeleri tahta bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Kuru kayısıları ve inciri küçük küçük kesmeyi unutmayın. Sıvı karışımı kuru karışıma ekleyip tahta kaşık yardımıyla homojen bir karışım elde edene ve çok karıştırmamaya özen göstererek birbirine yediriyoruz. ( Kek sönmesin diye)
- Hazırladığımız karışımı kek kalıbına döküp 180 C’de ısıttığımız fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz.
Yorum Gönder