0



Sabahları işe giderken uğradığım pastaneden aldığım bir numaralı poğaça dereotlu olanıdır.Geçen hafta iki kere denediğim poğaçanın ilkinde sadece 1 paket instant maya kullandım ve pamuk yumuşaklığında poğaçalarım oldu.Ama aradığım lezzette değildi...

Pastanekilerin o kabarık ama dışı hafif sert ve kıtır tadını yakalamam 2. denememde gerçekleşti neyseki..Ben beğendim ve denemenizi tavsiye ederim.

DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA
Hamuru İçin;
2 yumurta(1 sarısı dışına ayrılacak)
125 gram margarin(oda ısısında)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sirke
yarım çay bardağı süt
yarım demet maydanoz
1 demet dereotu
1 ttalı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu+1 çay kaşığı instant maya
4 su bardağı un
1 çay kaşığı mahlep (isteğe göre)

İç Malzemesi
1 kase ezilmiş ezine peyniri
Üzerine;
yumurta sarısı
çörekotu,susam vs....



Yoğurma kabımıza dereotu ve maydanoz hariç bütün hamur malzemelerimizi koyup orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğuralım.(Dikkat unu lütfen kontrollü ekleyelim)
En son incecik kıydığımız dereotu ve maydanozlarımızı ilave edip hamurumuzu 5 dakika dinlenmeye bırakalım.

Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp içine elimizle açalım ve arasına peynir koyup poğaça şekli verelim.

Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp çörek otu veya susam serpip 175 dereceli ön ısılı fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Yorum Gönder

 
Top