0
İglo ege çipurasının ne derecede lezzetli ,kılçıksız ve pratik olduğunu daha önce belirtmiştim.Bu sefer de Akdeniz levreğini denedim.Vaktim olduğu için de kılçıksız fileto balıkları pazı yaprağında ve fırında pişirdim.20 dakikada şık ve göz dolduran yemeğim hazırdı ...

MALZEMELER

6 adet büyük boy pazı yaprağı
1 kutu iglo akdeniz levreği
1 adet közlenmiş kırmızıbiber
1 adet soğan
2 adet patates
4-5 adet minik domates
yarım limon
tuz,karabiber,zeytinyağı







Öncelikle bir tencerede su kaynatalım ve levreklerimizi bu suda 5 dakika kadar pişirip sudan alalım.Kaynayan suya daha sonra pazı yapraklarımızı 5 saniye kadar batırıp çıkartalım.Fırın kabımızın altına incecik halka doğradığımız soğan ve patatesleri döşeyelim.
Kenarlarına ikiye böldüğümüz domateslerimizi serpiştirelim.



3 adet pazı yaprağımızı yanlamasına koyup levreğimizi ortasına yerleştirelim.üzerine yarım közlenmiş kırmızı biber ,tuz ve karabiber serpip levreğimizi saralım.İkinci balık içinde aynı işlemi uygulayıp balıklarımızı patateslerimizin üzerine yerleştirip pazıya sarılı levreklerimizin üzerine limon dilimleri yerleştirelim.

Levreklerin içinden çıkan balık sosunu kasemize boşaltıp içine 3 yemek kaşığı zeytinyağı ,yarım çay bardağı su ,tuz ve karabiber ilave edip balıklarımızın üzerinden sosumuzu gezdirelim.

180 derece ısılı fırında yaklaşık 15 dakikada yemeğimiz hazır.

Afiyet Olsun...




Yorum Gönder

 
Top