0

Geçen hafta tahinli kurabiye ile aynı akşam yaptığım tuzlu kurabiyeler...Çıtır çıtır! ikiside çok güzel ama tuzlusu sanki daha güzel yorumları alan pastane kurabiyelerimiz karşınızda . Yapması biraz el oyalıyor olsada görenleri hayır ben yaptım lafınıza inandırmak için tepsiyi göstermeniz şart olması lezzetinin garantisi:)


TUZLU PASTANE KURABİYESİ(35-40 adet minik kurabiye)

Yarım paket oda sıcaklığında margarin
yarım çay bardağı zeytinyağı/sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
çeyrek çay bardağı üzüm sirkesi
1 yumurta(akı içine ,sarısı üzerine)
yarım paket kabartma tozu
çörekotu,susam
3 bardak kadar un


Yoğurma kabımıza margarin,sıvıyağ,yumurta akı,p.şekeri,tuz,mahlep ve sirkeyi koyup elimizle margarini iyice pürüzsüzleştiriyoruz.En son içine kabartma tozu ve yavaş yavaş unu ilave ediyoruz.Hamurumuzun yumuşak kalacağı ancak ele yapışmayacağı kıvama kadar yavaş yavaş un ilavesine devam ediyoruz.

Hamurdan fındık kadar parçalar koparıp elimizle ince uzun rulo şekli veriyoruz.İki ruloyu yanyana getirip birbirine sarıp resimdeki büzgü şeklini elde ediyoruz.Bu aşamada kurabiye kalıplarınızdanda faydalanabilirsiniz.Kalıp kullanmak daha az zamanınızı alacaktır.Yağlanmış tepsimize şekil verdiğimiz hamurlarımızı dizip üzerlerine yumurta sarısı ve arzuya göre çörek otu-susam serpiyoruz.175 derece ön ısılı fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.

Not:İsterseniz hamuru bir kaç parçaya bölüp içine kırmızı biber,kekik veya zeytin ilave edebilirsiniz.
Pişerken yaydığı sirke kokusu sizi paniğe sürüklemesin ,çünkü soğuyunca kesinlikle tadını ve kokusunu almayacaksınız.

Ben bu ölçülele 1 tepsi kurabiye elde ettim.Kalabalıksanız ölçüleri iki katına çıkartıp daha fazla kurabiye yapmanızı tavsiye ederim çünkü çok çabuk tükeniyorlar :)

Afiyet Olsun...
*Bu tarifimde porselen demlik çay saati etkinliğine gitsin :)



Yorum Gönder

 
Top