0

Hafta sonu yaptığım kekin yanına pratik ama doyurucu olmasını istediğim için iglo milföy ile bu börekleri yaptım.Milföy hamurunun pratikliğini hepimiz biliriz.Ancak görüntüsü bu derece kabarık ve şaşalı olunca ahh ne zahmet ettin ne kadar uğraşmışsın yorumlarını duymak içten bile değil.Bu arada bu kabarıklığı sadece iglo milföy ile yakalayabileceğinizi ve diğer milföy hamurlarına göre yağını hiç hissetmediğinizi söylemeden geçemeyeceğim.



KIYMALI MİLFÖY KULESİ(4 KİŞİLİK)
8 adet iglo milföy hamuru
1 yumurta (sarısı üstüne akı kenarlara)

İç Malzemesi;
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
250 gram kıyma
tuz,karabiber

Üzerine;
Sarmısaklı yoğurt
Salçalı yağlı sos



İlk olarak küp küp doğradığımız soğanlarımızı iki yemek kaşığı sıvıyağ ile pembeleşene kadar kavuralım.Soğanlarımızın içine kıymamızı karabiber ve tuzumuzu ilave edip kıymalar pişene kadar kavuralım.

Milföy hamurlarımızı biraz çözdürdükten sonra 4 tanesinin ortasını su bardağı yardımı ile çıkartalım.


Diğer 4 milföy hamurunu fırın tepsimize yerleştirip 4 kenarlarına da yumurta akı sürelim.Ortasını bardak ile çıkardığımız milföylerimizide diğer milföylerimizin üzerine kapatalım.Milföylerimizin kenarlarına yumurta sarısı sürelim.

180 derece ön ısılı fırında milföylerimizi kızarana kadar pişirelim.Pişen milföylerimiz biraz ılındıktan sonra ortasına daha fazla kıyma alması için biraz bastıralım ve ortsını kıyma ile dolduralım.






Üzerine 1 tatlı kaşığı sarmısaklı yoğurt ve 1 çay kaşığı salçalı yağ dökelim .Üzerini maydanoz ve dereotu ile süsleyip servise sunalım.
Afiyet Olsun...


Not:Bu böreğin ismini çok düşündüm ve en sonunda hünerli bayanların sebzeli bonfile kulesinden esinlenip bu ismi verdim ....

Yorum Gönder

 
Top