0

Arpa şehriyeli mantar salatası ilk defa eşimin benden daha çok severek yediği bir salata oldu.Şöyle söyleyebilirimki ertesi gün bile şu salatadan kaldımıki ya yesek dediği tek ve ilk salata....Gün sofralarına çok yakışacağını düşündüğüm gibi malzeme zenginliği ile akşam yemeklerinizde et veya tavuğun yanında harika bir yardımcı yemek bence....

ARPA ŞEHRİYELİ MANTAR SALATASI
1 su bardağı arpa şehriye
1 paket kültür mantarı(400 gram)
1 adet hazır közlenmiş kırmızı biber
1 adet havuç
2 adet çarliston biberi
3 yemek kaşığı mısır
4-5 adet karnişon turşusu
4-5 adet tazesoğan
yarım demet dereotu
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı,tuz
yarım limon suyu





Öncelikle mantarlarımızı yıkayıp limonlu suda yaklaşık 10 dakika haşlayalım.Bu aşamada diğer yandan tuzlu kaynar suda arpa şehriyelerimizi haşlayalım.

Karıştırma kabımıza havuçlarımızı rendeleyelim.Kırmızı biberimizi ve karnişon turşumuzu yıkayıp küp küp doğrayalım.Taze soğanlarımızı ve çarliston biberimizi verev olarak doğrayalım.Mantarlarımızı ince dilimler halinde kesip salatamıza ekleyelim.

En son arpa şehriye, mısır ,ince kıyılmış dereotu ,tuz ve zeytinyağı ilave edip ekşiliğini isteğimize göre ayarlayacak şekilde limonumuzu sıkıp salatamızı harmanlayalım ve servis kasemize alalım.
Afiyet Olsun..
Not:Karnişon turşu ve hazır kullandığım kırmızı köz biber mayhoş tadını zaten salataya geçiriyor. Onun için limon konusunda cimri davranmanızı tavsiye ederim.
Ayrıca bu tarifi sevgili estergon yeşilin ben buldum etkinliğine gönderiyorum :)

Yorum Gönder

 
Top