0

Balkabağının her türlüsünü çok severim..İster klasik pişirilmiş anne usulü ile ister muhallebili yada pasta içinde ister çorba şeklinde....Handan ablamdan gördüğüm gün aklıma düşen balkabaklı muhallebi uzun zamandır yayınlanmayı bekleyen tarifler arasındaydı...


BALKABAKLI MUHALLEBİ
1 kilo soyulup dilimlenmiş bal kabağı
500 gr şeker
2 yemek kaşığı krema
Muhallebi İçin;
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4-5 yemek kaşığı şeker
1 poşet toz krem şanti
Kabaklarımızı tenceremize yerleştirip üzerine şekeri ilave edelim ve kapağını kapatıp 1 gece bekletip suyunu salmasını sağlayalım.

Ertesi gün kaynayana kadar yüksek ateşte ,kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika şerbet koyulaşana kadar pişirelim(Dikkat kabak tatlısına asla su eklenmez!)

Kabakları rondomuza alıp 2 yemek kaşığı kremada ekleyerek püre haline getirelim ve bir kenarda dinlenmeye bırakalım.

Muhallebi için krem şanti hariç bütün malzemelerimizi tenceremize koyup muhallebi koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.

Ocaktan aldığımız tencerimizi arada mikserle çırparak muhallebimizin ılınmasını sağlayalım.En son içine bir poşet toz krem şantimizi ekleyip hızla çırpalım.

Servis kaselerine bir kat muhallebi bir kat kabak tatlısı şeklinde koyabileceğimiz gibi alto muhallebi üste kabak tatlısı püresi şeklindede tüketebiliriz.

En az 2 saat dolapta dinlendirdğimiz tatlımızı ceviz,fındık veya fıstık ile süsleyip servis yapabiliriz.

Not:Kabak püresinin içine krema koymayabilirsiniz.

Zaten kabak tatlısı çok tatlı olduğu için muhallebinin çok tatlı olmaması gerekiyor.





Ben krem şantide kullanmam diyorsanız ocağın altını kapatmaya yakın 1 yemek kaşığı margarin ve 1 paket vanilya ekleyip muhallebimizi bu şekilde pişirebiliriz.


Afiyet Olsun....


Yorum Gönder

 
Top