0
Hafta sonu masalarına şık ve çok pratik bir tarif ...Kabaklar ızgara olana kadar siz iç harcı hazırlıyorsunuz ve toplam 10 dakikada bu güzellikler ortaya çıkıyor... MALZEMELER

3 adet kabak
1 yemek kaşığı zeytinyağı

tulum peyniri
dereotu
dilim kaşar
domates

*******

yada iç malzeme olarak ızgarada pişmiş küp tavuk parçaları kullanabilirsiniz.




Izgaramıza(veya teflon tavamızda) 1 yemek kaşığı zeytinyağını fırça yardımı ile iyice sürelim.Kabakları kazıyıp dik ve ince şeritler olarak keselim ve ızgarada önlü arkalı pişirelim.


İç malzemelerimizi bir kasede hazırlayıp pişen kabakların ucuna yerleştirelim ve rulo yapıp üzerine kaşar peynirini kürdan yardımı ile tuturalım ve 200 derece ısılı fırında 10 dakika kadar pişirelim.

Servis sırasında üzerine domates yerleştirip servise sunalım..

Afiyet Olsun...

Not:Dilerseniz hiç fırına koymayabilirsiniz ve ikinci bir alternatif olarak üzerlerine domates sos gezdirebilirsiniz.

Peynirli karışımı fırına koyduğunuzda peynirler akabilir o yüzden kullandığımız peynire çok dikkat edelim.Helim peyniride bu tarif için oldukça uygun bir peynir ....

Yorum Gönder

 
Top