0

Malzemeler:
  • 250 gr bamya,
  • 100 gr kıyma,
  • 1 adet soğan,
  • 1 adet domates,
  • 2 tahta kaşığı zeytin yağı,
  • 1 kaşık biber salçası,
  • 1 limon suyu,
Yapılışı:
  1. Bamyaların sap kısmı konik biçimde soyulur, (derine gitmeden) yıkanır süzülür. Yazdan  kış için hazırlayıp, dondurucuda sakladığım bamyayı kullandım.
  2. Küçük kıyılmış soğanlar zeytinyağında sarartılır sonra kıyma ilave edilerek birlikte kavrulur. Kıymaların rengi dönünce  küçük doğranmış domates ve salça ilave edilir karıştırılır.
  3. Limon suyu,( limon suyunu az koydum, bamyayı hazırlarken koymuştum) tuz ve 1 su bardağı sıcak su eklendikten sonra bamya ilave edilir karıştırılır.
  4. Kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top