0

İşte sevgili yine kendi bulduğum bir tarif. Bilmiyorum siz de denediniz mi?Yazın Menemen olarak yaptığım domateslerden bu defa da kısırın içine kattım. Tadı çok hoş oldu hafif ekşi bir tad verdi.Siz de denerseniz bayılacaksınız.Bu tarifimi de sevgili arkadaşaım Hayattan Azıcık Estergon Yeşile gönderiyorum. Birbiinden ilginç ben buldum tarileri için buyrun tıklayın...

Malzemeler:
2 kase köftelik ince bulgur
yarım kavanoz domates sosu
1 yemek kaşığı domates salçası
bir tutam dere otu
bir tutam maydonoz
1 adet orta boy kuru soğan
3 dal taze soğan
4-5 yaprak marul
tuz, karabiber, pul biber
yağ, limon,nar ekşisi, sumak


Yapılışı:
İnce bulgurumuzu derin tencere veya kasenin içine alıp üzerine ilk olarak domates sosumuzu gezdiriyoruz. Ardından kaynar suyu da bulgurun üzerine çıkacak kadar döküyoruz ve ağzını kapatıp bulgurların şişmesi için bekliyoruz. Bulgurlar şişerken bir taraftan da iç malzemelerimizi ince ince kıyıyoruz. Daha sonra bulgurumuzu karıştırıyoruz ve kıydığımız malzemelerimizi kısırın üzerine döküp baharatlarını da ekleyip son kez bütün malzemelerimizi harmanlıyoruz. Yanın da turşu ile afiyetle yiyoruz.

Yorum Gönder

 
Top