0
Nihayet yazabiliyorum. Üstelik aylar sonra (aylar mı oldu gerçekten?!) yeni bir tarifim var. Tariften önce biraz sohbet edelim tabi... Hayat deli bir tempoyla geçiyor artık benim için. Haftalardır yazamadım yine, çünkü aynen aşağıdaki yazımda anlattıklarım tekrar etti. Her ay tekrar edeceği gibi. Zamanımı daha iyi planlayıp (ve daha iyi kullanıp) bir de insanlardan bir şeyler istemeyi öğrenebilirsem herhalde daha rahat geçireceğim bu dönemi. Başarabilirim bunu, değil mi? Birikmiş onca kitabım, izlemediğim filmlerim, denenecek tariflerim, biraz ilgi bekleyen sevgilim, son derece hor kullandığım bedenim ve tadını çıkaramadığım mutfağım / evim, bu tempo içinde kendine yer bulmalı. Sahi, bütün bunları bir arada başarabilen var mı?

Karanlık bir kış geçirmiyoruz, çok üşümüyoruz, ama yine de günler çok kısa ve içimi karartan bir hızda geçip gidiyor. Öğleden sonra bir kahve içeyim dediğim an havanın kararmış olduğunu görmek çok moral bozucu. Ama bir şey söyleyeyim mi? Mutluyum ben. Başka türlü olamadığım / olamayacağım kadar hem de! Her gün o kadar çok şey öğreniyorum, öyle güzel şeyler deniyorum ve her açıdan öyle güzel besleniyorum ki, şikayet edersem nankörlük olur. Hiç şikayetim yok, tek derdim denge! (Terazi olmak zor zanaat, bilen bilir)

Dergimi alıyor musunuz, yazılarımı okuyor musunuz?
Ses gelirse sizden çok mutlu olurum!

İçinden tarif denemek istediğim oldukça çok kitap birikti elimde, bir kısmı Leziz'den kalma, bazıları İnci'min hediyesi. Bazılarının daha kapağını bile açamadım. Ama geçtiğimiz ay (tamam kabul çok daha önce) denediğim bir kurabiye tarifini paylaşmak istiyorum şimdi. Fatoş Yağcı'nın Çaya Davet kitabından (Tijen ablamın hediyesiydi bana) çok hoş bir kurabiye tarifi. Aslında çok daha minik olmaları gerekiyordu kurabiyelerin ama sanırım sabredemedim. Siz denerseniz minik minik yapın, hani kafelerde kahve fincanının yanında getirdikleri gibi. Çünkü bu tam bir kahve kurabiyesi.

Malzemeler
  • 2 su bardağı un (gerekirse ekleyin)
  • 150 gr oda sıcaklığında margarin (ben tereyağı kullandım)
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık
Üzeri için
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı
  1. Oda sıcaklığındaki yağ ile pudra şekerini mikserle çırpın. Vanilyayı ekleyip biraz daha çırpın, pürüzsüz bir kıvama getirin.
  2. Mikseri çıkartın. Un, fındık ve nişastayı ekleyip yoğurun.
  3. Hamur toparlanınca ufak parçalar koparıp top şekli vererek yağlı kağıt serili tepsiye sıralayın.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
  5. Bir kâsede pudra şekeri ve kakaoyu karıştırın. Fırından aldığınız kurabiyeler ılınınca, karışımı üzerine eleyip servis yapın.
Birer lokmalık olursa atıştırmak daha keyifli olur eminim, ama böyle de hiç fena değildi. :) 

Ağız tadı işte.

Kahve ve kurabiye. 

Yorum Gönder

 
Top