0


Bu börek tam denemelik bir börek oldu. Sonuç süperrr. Domates ve biberi kavurmadan çiğden kullandım. Değişik bir tat ve aroması oldu , ben bayıldım. İşyerine getirdim, iş yerindeki arkadaşlarda bayıldı. Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:

  • 5 adet yufka
  • 1 su bardağı bardak süt
  • 3 çorba kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • İçi için: Bir tabak dolusu peynir veya severseniz lor, 3 orta boy domates, 5-6 adet sivri biber
     
Yapılışı:
 
  1. Domatesleri küp küp, biberleri ince ince doğrayın. Peynirle karıştırın.
  2. Bir kapta sıvıyağı, yoğurdu , yumurtanın akını ( sarısını böreğin üstüne süreceğiz) ve sütü bir güzel karıştırın.
  3. Birinci yufkayı yağlanmış tepsinin üzerine serin ve kırıştırarak tepsiye yerleştirin. Üstüne sıvı karışımdan sürün. Üç yufkayı sıra ile üstlerine sıvı harcı koyarak tepsiye serin. Üçüncü katın üstüne peynirli malzemenizi serpim. Tekrar üstüne yufka, sıvı ve son kat yufkayı koyuyoruz ve sıvımız kaldıysa üstüne de dökebiliriz.
  4. Üstüne yumurta sarısını sürüp 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin.İsterseniz üstlerine susam, çörek otu veya haşhaş tohumu atabilirsiniz veya hepsini birden atabilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top