0
GÜL TATLISI
Malzemeler
 250 gr. tereyağı
1  su bardağı fındık
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı irmik
Aldığı kadar un

Şerbeti için

4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Az limon suyu

Yapılışı

Yoğurma kabına yumuşamış tereyağını, kabartma tozunu, yoğurdu, sıvıyağı, çekilmiş fındığımızı ve irmiği koyup yoğurmaya başlayalım. Alabildiği kadarda un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim. Hamurumuz biraz dinlenirken şerbeti yapmak için su ve şekeri bir tencereye koyup kaynatalım. Kaynayınca birkaç damla limonsuyu koyup kaynatmaya devam edelim. Şerbet kıvamına geldiğinde ateşten indirelim. Soğumaya bırakalım.Hamurumuza gül şekli vermek için  tezgah üzerinde merdane yardımı ile açalım Açılan hamurdan çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar çıkaralım beş adet yuvalağı  yarım yarım üst üste koyup rulo yapalım. yapılan ruloyu tam ortadan keselim kesilen taraf  alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizelim. önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Pişen gül tatlılarımızın üzerine soğuk şerbeti dökelim. Tatlılar şerbeti çekince servis tabağımıza alıp afiyetle yiyelim.

GÜL TATLISININ  ŞİFASI

1. Bedeni ve zihni yorgunluğu alır.
2. Anne sütünü artırır.
3. Çocukların iştahını açar.
4. Zayıflıktan kurtarır, kilo almaya yardım eder.

Yorum Gönder

 
Top