0

Malzemeler:
  • 2 su bardağı yeşil mercimek,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 200 gr kıyma,
  • 3 tahta kaşığı zeytin yağı,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • Tuz,
Yapılışı:
  1. Mercimek ayıklanır, yıkanır, üzerini geçecek kadar su konularak haşlanır.
  2. Diğer tarafta doğranmış soğan zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur, Kıyma eklenir biraz daha kavrulmaya devam edilir. Salçalar eklenir, salçanın kokusu gidinceye kadar kavrulur.
  3. Haşlanan mercimeğin suyu süzülür karışıma eklenir, bir kaç dakika kavrulur. ( mercimek bu süreye kadar haşlanır)
  4. Yeterince kaynar su, tuz eklenir, kısık ateşte pişirilir. gerektikçe sıcak su ilavesi yapılır. Sade bulgur pilavı ile servis yapılır.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top