0


Malzemeler:
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur,
  • 1 tahta kaşığı sıvı yağ,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 adet kuru soğan,
  • Karabiber, tuz,
  • 1,5 su bardağı kaynar su,
Yapılışı:
  1. İnce doğranmış soğanlar yağda, pembeleşinceye kadar kavurulur. Yıkanmış bulgur ve tereyağı eklenir biraz daha kavurmaya devam edilir.
  2. 1,5 su bardağı kaynar su, tuz, karabiber ilave edilir karıştırılır. Kapağı  kapatılır, kaynamaya başladığında ocak kısılır. Kısık ateşte üzeri göz göz oluncaya kadar pişirilir. ( kaşığı dibine kadar batırıp suyunu şekip çekmediğini kontrol edebilirsiniz) 
  3. Kağıt havlu pilavın üzerine konulup kapağı kapatılır. 10 dakika demlenmesi için bekletilir. Servis yapmadan önce pilav mutlaka karıştırılır.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top