0

Kış geldi ya, bizim evde ıspanaklı börek eksik olmaz. Hafta sonları yapıyorum. Kesip derin dondurucuya atıyorum. Sabahları işe giderken mikodalgada ısıtıp ısıtıp yiyiyoruz. Bu sabahta aynen öyle yaptık :))

Yapılışı çoğunlukla yaptığım gibi ama yine de yazdım.

Malzemeler:


  • 5 adet yufka
  • 1 su bardağı bardak süt
  • 3 çorba kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • İçi için: Bir tabak dolusu lor ve yarım kilo ıspanak yaprağı 
Yapılışı:

  1. İçi için ıspanağı tuzla ovuyoruz. Çok tuz ( silme bir tatlı kaşığı) koymuyoruz ki yıkamayalım diye. Daha sonra lorla karıştırıyoruz. 
  2. Bir kapta sıvıyağı, yoğurdu , yumurtanın akını ( sarısını böreğin üstüne süreceğiz) ve sütü bir güzel karıştırın.
  3. Birinci yufkayı yağlanmış tepsinin üzerine serin ve kırıştırarak tepsiye yerleştirin. Üstüne sıvı karışımdan sürün. Üç yufkayı sıra ile üstlerine sıvı harcı koyarak tepsiye serin. Üçüncü katın üstüne malzemenizi serpin. Tekrar üstüne yufka, sıvı ve son kat yufkayı koyuyoruz ve sıvımız kaldıysa üstüne de dökebiliriz.
  4. Üstüne yumurta sarısını sürüp 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin.İsterseniz üstlerine susam, çörek otu veya haşhaş tohumu atabilirsiniz veya hepsini birden atabilirsiniz. Ben bu böreğe hiç bir şey koymamışım denense

Yorum Gönder

 
Top