0


Malzemeler:

  • 2 paket eti burçak bisküvi,
  • 50 gr margarin veya tereyağı, 
  • 2 yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı süzme yoğurt,
  • 2 paket labne peyniri,
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya,
  • 1 su bardağı böğürtlen suyu veya reçelinin suyu, (yarısı sosunda kullanılacak)
Üzerinin sosu için.
  • Yarım su bardağı böğürtlen suyu veya reçelinin suyu,
  • 2 yemek kaşığı nişasta,
  • 1 su bardağı su,
  • 2 yemek kaşığı şeker,
Yapılışı:
  1. Bisküviler robotta ezilir, içine 50 gr margarin ilave edilir, yoğurulur. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına iyice bastırılarak yerleştirilir. Buzdolabına alınır, biraz dondurulur.
  2. Kreması için şeker ve yumurta çırpılır üzerine labne, yoğurt, reçel suyu, un ve vanilya ilave edilir tekrar çırpılır. ( böğürtlen reçelinin suyu kremaya çok hoş lila rengi veriyor) Elde edilen krema hamurun üzerine dökülür,
  3. 175 derece 10 dakika önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir. Fırında soğumaya bırakılır.
  4. Reçel suyu 1 su bardağı su ile karıştırılır, içine 2 yemek kaşığı nişasta ve şeker ilave edilir pişirilir. Ara sıra karıştırılarak ılıtılır.
  5. Kek soğuduktan sonra üzerine ılınmış meyve sosu dökülür. Tekrar dolaba konulur 1-2 saat  bekletildikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top