0

Kapalı Börek Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 6
Pişirme : 30 dk
Malzemeler- 5 Adet Haşlanmış Patates 
- 1 Tatlı kaşığı Karabiber 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 1 Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 1 Su bardağı Süt 
- 1 Tatlı kaşığı Tuz 
- 3 Adet Yufka 
Üzeri İçin- Yarım Su bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri 
HazırlanışıHaşlanmış patatesleri iyice ezin. İçine rendelenmiş soğan, sıvıyağ, süt, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Temiz bir zemin üzerine yufkalardan birini serin. Üzerine patatesli harcın 1/3\'ünü koyup yayın. Üzerine ikinci yufkayı serin. Üzerine kalan harcın yarısını koyup yayın. Son olarak üçüncü yufkayı serin ve üzerine kalan harcı yayın. Rulo yaparak patatesli yufkaları sarın. 3 parmak kalınlığında dilimler halinde kesin. Yağlanmış fırın kabına dizip, üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Yorum Gönder

 
Top