0

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Malzemeler- 1 Adet Biber 
- 3 Adet Domates 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- 3 Diş Sarımsak 
- 1 Kg Taze Fasulye 
- 1 Çay bardağı Toz Şeker 
- 2 Çay kaşığı Tuz 
- 6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
HazırlanışıFasulye yıkanır, ayıklanıp tencereye doğranır. Üzerine soğan, sarımsak, biber doğranır, domates rendelenir. Şeker atılır, zeytinyağ kaşık kaşık gezdirilir ve hepsi karıştırılıp harmanlanır. Tencerenin kenarından bir kahve fincanı su konur. Hafif ateşte yavaş yavaş pişirilir. Fasulyeler yumuşayınca tuz atılır. 5 dakika daha ocakta tutulup ateş kapatılır.

Yorum Gönder

 
Top