0

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 4
Pişirme : 30 dk
Malzemeler- 1 Demet Dere Otu 
- 1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık 
- 12 Adet Dolmalık Yeşil Biber 
- 1 Çorba Kaşığı Karabiber 
- 1 Tatlı kaşığı Kimyon 
- 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Toz Biber 
- 1 Kg Kuru Soğan 
- 2 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü 
- 2 Su bardağı Pirinç 
- 1 Çorba Kaşığı Salça 
- 1 Tatlı kaşığı Toz Şeker 
- 1 Tatlı kaşığı Yenibahar 
- 2 Su bardağı Zeytinyağı 
- Kararında TuzHazırlanışıDolmalık biberlerin üst kısmını kesip içini iyice temizleyin. Soğanları küp biçiminde doğrayın. Bir buçuk su bardağı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Üzerine yıkanmış pirinci ilave edip, pirinç tane tane olana kadar kavurma işlemini sürdürün. Daha sonra sırasıyla salça, kuşüzümü, dolmalık fıstık, baharat baharatlar, tozşeker ve tuzu da tencereye ekleyin. Dereotunu ince kıyıp harca katın. Ocaktan alıp soğutun. Dolma biberlerinin dörtte üçünü harçla doldurup bir fırın tepsisine dizin. Dolmaların üstüne çıkacak kadar soğuk su ve kalan zeytinyağını ekleyin. Tepsinin üstünü alüminyum folyo ile kapatıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Daha sonra folyoyu açın ve üzerini arzunuza göre kızarttıktan sonra, fırından alıp soğumaya bırakın. İyice ılındıktan sonra servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top