0

Mantarlı Spagetti Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Makarna Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 20 dk
Pişirme : 15 dk
Malzemeler- 1 Su bardağı Bezelye 
- 400 Gr Mantar 
- Yarım Demet Maydanoz 
- Yarım Paket Spagetti Makarna 
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
- Kararında Karabiber, Kırmızı Pul Biber, TuzHazırlanışıSpagettiyi kaynamakta olan tuzlu suda, üzerinde belirtilen süre kadar haşlanmaya bırakın. Diğer taraftan bezelyeleri haşlayıp süzün. Tereyağı ve zeytinyağını bir tavaya alıp, üzerine temizleyip dilimlediğiniz mantarları ekleyin. Hiç karıştırmadan 10 dakika pişirin ve bezelyeleri ilave edin. Daha sonra kıyılmış maydanoz, pulbiber, karabiber ve tuz ekleyip 5 dakika daha pişirin. Haşlanan makarnayı süzüp servis tabağına alın. Mantarlı karışımı üzerine dökerek servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top