0

Nefis Kıymalı Kol Böreği Tarifi

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 8
Malzemeler- 1 Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 1.5 ( 3/2 ) Çay bardağı Süt 
- 3 Adet Yufka 
- 1 Adet Yumurta Sarısı 
- Kararında Susamİçi İçin- 3 Adet Biber 
- 1 Adet Domates 
- 250 Gr Kıyma 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- 1 Demet Maydanoz 
- 5 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıTavaya sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Kıymayı ekleyip suyunu çekene dek kavurmaya devam edelim. Tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesi, doğranmış sivribiberi, tuzu, karabiberi ve kıyılmış maydanozu ekleyerek 2-3 dk. daha kavurup ateşten alalım. Bir yufkayı serip üzerine fırça yardımıyla süt ve sıvı yağ sürelim. Üzerine ikinci yufkayı serip tekrar süt ve sıvı yağ sürelim. Üçüncü yufkayı serelim. Yufkaları artı (+) şeklinde keserek 4 eşit üçgen parça elde edelim. Yufkaların geniş kenarlarına kıymalı harcı paylaştıralım ve karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe doğru döndürüp rulo yaparak saralım. Yufka rulolarının üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam serpelim. Önceden ısıtılmış 220°C ısılı fırında böreklerin altları ve üstleri pembeleşene dek pişirerek hemen fırından çıkaralım.

Yorum Gönder

 
Top