0

Budala Böreği Tarifi

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 5
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- 1 Su bardağı Sıvı Yağ 
- 1 Su bardağı Süt 
- 4 Su bardağı Un 
- 1 Paket Yaş Maya 
- 3 Çorba Kaşığı Yoğurt 
- Kararında Tuzİçi İçin- 5 Adet Haşlanmış Patates 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 1 Demet Maydanoz 
- 1 Çorba Kaşığı Salça 
- 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- Kararında Kırmızı Pul Biber, TuzHazırlanışıIlık sütün içine mayayı ve şekeri ilave ederek mayanın kabarmasını sağlayalım. Elenmiş unun ortasım havuz gibi açalım. İçine mayalı sütü, sıvı yağı ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamur kabının ağzını örterek, ılık bir ortamda, hamur iki misli kabarana dek mayalandıralım. Bu arada böreğin iç harcım hazırlayalım. Tavaya sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Salçayı ekleyip 1/2 dk. daha kavuralım. Haşlanıp rendelenmiş patatesleri, kıyılmış maydanozu, tuzu, pulbiberi ekleyip karıştırarak tavayı ateşten alalım. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölerek beze yapalım. Bezelerden birini unlanmış bir zeminde 1/2 cm. kalınlığında açalım. Hamuru, margarinle yağlanmış fırın kabına yayarak kenarlarını hafifçe yükseltelim. Üzerine patatesli harcı yayalım. Diğer hamuru da 1 /2 cm. kalınlığında açarak patatesli harcın üzerine serelim. Yoğurdu sıvı yağ ile karıştırıp hamurun üzerine sürerek, önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.

Yorum Gönder

 
Top