0
Malzemeler:
  • 150 Gram margarin
  • 1 Su bardağı sıvı yağ
  • 1 Yumurta akı
  • 1 Çorba kaşığı yoğurt
  • 1 Tatlı kaşığı mahlep
  • 1 Tatlı kaşığı kırmızı biber (Tatlı olanından )
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 4 Çorba kaşığı şeker
  • 1 Tatlı kaşığından daha az tuz
Hazırlanışı:
Un yoğurma kabına alınarak diğer malzemeleri de ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartılarak önce avucunuzun içerisinde yuvarlayın. Sonrasında tam yuvarlak bir şekil alması için avucunuzun ortasında bu sefer parmak uçlarınızla müdahale ederek tam yuvarlak bir şekil verin (Fındık ya da ceviz büyüklüğünde minik kurabiyeler). Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin (Yaklaşık 5-10 dakika). Fırından çıktıktan en az 1 saat sonra servis edin.

Yorum Gönder

 
Top