0

Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Malzemeler- Yarım Su bardağı Baldo Pirinç 
- 1 Yemek kaşığı Dolmalık Fıstık 
- 6 Adet Enginar 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- 1 Yemek kaşığı Kuş Üzümü 
- Yarım Adet Limon 
- 1 Su bardağı Su 
- Yarım Çay bardağı Zeytinyağı 
- Kararında Karabiber, Tarçın, Taze Nane, Tuz, YenibaharHazırlanışıEnginarları limonlu suda bekletin ve yarı haşlayın. Fıstıkları zeytinyağında hafif kavurun. Yemeklik doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinç, kuş üzümü, tuz, karabiber, yenibahar, tarçın, nane ve sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Karışımı enginar çanaklarına paylaştırın. Her bir enginarı yağlı kağıt ya da asma yaprağına sarıp tencereye dizin. Haşlama suyundan ¾ su bardağı kadarını enginarların üzerine gezdirin ve 15-20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerindekini alıp tabağa dizin. Limon suyu gezdirin. Limon dilimleri ve dereotu ile süsleyerek servis yapın. Enginarları pişirmeden önce bir süre limonlu suda bekletebilirsiniz veya yarım kesilmiş limonu soyulmuş enginarın her yerine sürerek kararmasını önleyebilirsiniz. Soyulmuş enginarları kısa sürede tüketecekseniz un eklenmiş suda bekletebilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top