0

Zeytinyağlı Patates Pilaki Tarifi

Genel BilgilerKategori : Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Malzemeler- 2 Adet Biber 
- 2 Adet Domates 
- 2 Adet Havuç 
- Yarım Adet Kereviz 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- Yarım Demet Maydanoz 
- 6 Adet Patates 
- 6 Diş Sarımsak 
- 1 Çay kaşığı Toz Şeker 
- 1 Çay kaşığı Tuz 
- Yarım Su bardağı Zeytinyağı 
HazırlanışıSoğan, sarımsak, kereviz, biber, maydanoz sapları küçük küçük, havuç yarım parmak genişliğinde verev olarak doğranır. Yağda kısa süre kavrulur. Patates soyulup yarım cm kalınlığında yarım halkalar şeklinde kesilip harca ilave edilir. Birkaç kez karıştırılır. Şeker ve tuz atılır. Rendelenmiş domates konur. Tencerenin kenarından 1 bardak su eklenip kapağı kapatılır. Hafif ateşte patatesler erimeden yavaş yavaş pişirilir. Tencerenin kapağı aralık bırakılarak soğutulur. Servis tabağına alınıp maydanoz yaprakları serpilir.

Yorum Gönder

 
Top