0

Hünkar Bohçası Tarifi

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 8
Malzemeler- 1 Çay kaşığı Sıvı Yağ 
- 1 Çay bardağı Su 
- 3 Adet Yufka 
- 1 Adet Yumurta Sarısı 
İçi İçin- 1 Adet Haşlanmış Patates 
- 1 Adet Havuç 
- 250 Gr Kıyma 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- Yarım Demet Maydanoz 
- 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıTencereye sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı, kıymayı ve rendelenmiş havuçları ekleyelim. Kıymanın suyu çekilene ve sebzeler yumuşayana dek kavuralım. Kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyelim. Lahana turşusunu yıkayıp suyunu süzelim. Turşuyu ince şeritler halinde doğrayarak ekleyip ateşten alalım. Haşlanmış patatesi rendeleyerek ilave edelim. Üç yufkayı aralarına fırça yardımıyla sıvı yağ ve su sürerek üst üste serelim. Büyük boy bir kâseyi yufkaların üzerine kapatalım, bıçakla kâsenin kenarlarını çizerek yuvarlak parçaları kesip çıkaralım. Yufkaları bir tatlı kâsesinin içine oturtalım. Yufkaların iç kısmına sebzeli harcı paylaştıralım. Yufkanın kenarlarını sebzeli harcın üzerinde toplayarak kapatalım. Margarinle yağlanmış fırın kabına kâseleri ters çevirelim ve kâse şeklini alan yufka bohçalarını yerleştirelim. Bıçakla yufka bohçalarının üzerine çarpı (✘) işareti yapalım. Oluşan karşılıklı kanatlardan ikisini açalım. Kenarlardan çıkan yufkalardan ince uzun şeritler keselim. Şeritleri rulo yaparak gül şekli verelim. Uç kısmını hafifçe ıslatıp yapıştırarak bohçaların ortasındaki kısma yerleştirelim. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış 220°C ısılı fırında börekleri altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim ve hemen fırından çıkaralım. Börekler pişer pişmez fırından almazsanız kabarıklıklarını ve çıtırlıklarını kaybederler.

Yorum Gönder

 
Top