0
Kuru Meyveli İrmik Tatlısı
Malzemeler

1 litre süt, 9 çorba kaşığı şeker, 9 çorba kaşığı irmik (tepeleme dolu), 8 adet kuru kayısı, 5 adet kuru incir, 1 limon kabuğu rendesi

Tarifi

Kuru kayısı ve incir bir kaba alınır üzerine sıcak su eklenir beş dakika bekletilir sonra meyveler küp küp doğranır, Tencereye şeker,irmik,limon kabuğu rendesi ve süt alınır karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir, Tatlı kaynamaya başlayınca doğranmış kayısı ve incir eklenir, karıştırılır ocaktan alınır. Kek kalıbı su ile ıslatılır ve tatlı kalıba boşaltılır. Soğuyan tatlı dolaba kaldırılır beş-altı saat dolapta bekletilir servis edilir

Yorum Gönder

 
Top