0

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Genel BilgilerKategori : Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 30 dk
Pişirme : 20 dk
Malzemeler- 1 Kg Bakla 
- 2 Adet Biber 
- 2 Adet Domates 
- 1 Adet Havuç 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- 1 Adet Limonun Suyu 
- 2 Tatlı kaşığı Toz Şeker 
- 0.33 ( 33/100 ) Su bardağı Zeytinyağı 
- Kararında Su, TuzSüsü İçin- 1 Demet Maydanoz 
Hazırlanışıayıklayın ve yıkayın. Daha sonra bir tencereye alın ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin. Limon suyunu da kattıktan sonra kısık ateşte barbunya yumuşayana kadar haşlayıp, süzün. Zeytinyağının yarısını bir tencereye alıp kıyılmış soğan ve küp doğranmış havucu soteleyin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi katın. Haşlanmış barbunya, bütün sivri biber, tozşeker ve tuzu ekleyin. 1 kahve fincanı su koyun ve kısık ateşte 15 dakika pişirip ocaktan alın. Sivri biberleri içinden çıkarın ve üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. Servis tabağına alın ve üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin. Soğuk olarak servis yapın

Yorum Gönder

 
Top