0

Kolay Su Böreği Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 12
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 100 Gr Beyaz Peynir 
- 1 Paket Kabartma Tozu 
- 1 Demet Maydanoz 
- 0.75 ( 3/4 ) Su bardağı Sıvı Yağ 
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Süt 
- 4 Adet Yufka 
- 2 Adet Yumurta 
HazırlanışıBir kabın içinde yumurtaları, sütü, sıvı yağı, kabartma tozunu çırparak karıştıralım. 1 Yufkayı margarinle yağlanmış bir tepsiye, kenarlarını dışa taşırarak serelim. 2 yufkayı iri bir şekilde parçalayıp tepsiye yayalım. Üzerine sütlü, yumurtalı harcı gezdirerek, ezilmiş peyniri ve kıyılmış maydanozu yayalım. İlk yufkanın dışarı taşan kenarlarını tepsiye çevirip, üzerine son yufkayı buruşturup serelim. Kalan sütlü, yumurtalı en üste gezdirerek yufkaları kare dilimler halinde keselim. Önceden ısıtılmış 220° ısılı fırında böreğin altı ve üstü pembeleşene dek pişirelim.

Yorum Gönder

 
Top