0

Zeytinyağlı Havuç Tarifi

Genel BilgilerKategori : Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Malzemeler- 1 Adet Domates 
- 4 Adet Havuç 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 2 Çorba Kaşığı Pirinç 
- 1 Çay bardağı Su 
- 1 Çay kaşığı Toz Şeker 
- 1 Çay kaşığı Tuz 
- 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
Üzeri İçin- 1 Tutam Maydanoz 
HazırlanışıTemizlenmiş havuçları halka şeklinde doğrayıp, tencereye alın. Üzerine suyu ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika pişirin. Soğanları halka şeklinde doğrayın, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, domates ve pirinci katın. Tozşeker ve tuz serpin. Havuç yumuşayana kadar pişirin. Kalan zeytinyağını gezdirin. Servis tabağına alın ve üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Soğuk servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top