0

Pastırmalı Gül Böreği Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 3
Malzemeler- 5 Dilim Pastırma 
- 3 Adet Yufka 
- 1 Çay bardağı Zeytinyağı 
İçi İçin- 2 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 2 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü 
- 2 Çay bardağı Pirinç 
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
- Kararında Karabiber, Kırmızı Pul Biber, Su, TuzHazırlanışıİlk Olarak içini hazırlayalım bir tencereye tereyağını alın ve dolmalık fıstığı kavurun. Kuşüzümünü ekleyip, kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinci katın ve 2 dakika daha kavurun. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. İnce kıyılmış pastırmayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Pastırmalı karışımı pilava katın. Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip karıştırın. Soğuması için bir kenara alın. Yufkaları düz bir zemine serin ve üzerine zeytinyağı sürün. Ortadan ikiye kesin ve toplam 4 parça yufka elde edin. Yufkanın düz tarafına pastırmalı iç harçtan 4-5 çorba kaşığı yayın. Yufkayı rulo yapıp sonra gül şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer yufka parçalarını da aynı şekilde hazırlayın ve tepsideki yufkanın etrafına sarın. Üzerine zeytinyağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top