0

Beşamel Soslu Mantarlı Börek Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 12
Malzemeler- 1 Adet Domates 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 400 Gr Mantar 
- 1 Tutam Maydanoz 
- 3 Adet Yufka 
- Yarım Çay bardağı Zeytinyağı 
- Kararında Karabiber, Kırmızı Pul Biber, TuzBeşamel Sos İçin- 2 Çorba Kaşığı Margarin 
- Yarım Su bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri 
- 1 Su bardağı Süt 
- 2 Çorba Kaşığı Un 
- Kararında Karabiber, Kırmızı Pul Biber, TuzYufkaları Islatmak İçin- 1 Çay bardağı Su 
- 1 Çay bardağı Zeytinyağı 
HazırlanışıMantarları temizleyip zeytinyağında kendi suyu ile 5 dakika kavurun. Üzerine piyazlık doğranmış soğanı, küp doğramış domatesi, maydanozu, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip birlikte soteledikten sonra ocaktan alın. Ilındıktan sonra blenderden geçirip kenara alın. Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritip, unun rengi dönene kadar kavurun. Üzerine azar azar sütü ekleyin. Tuz, karabiber ve pulbiberi ilave edin. Koyulaşınca ocaktan alıp rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Sosu mantarlı harca ekleyip karıştırın. Yufkaları 4\'e bölüp büyük üçgenler elde edin. Su ve zeytinyağını karıştırıp yufkaları ıslatın. Kalanını böreklerin üzerine sürmek üzere kenara alın. Yufkaların kalın taraflarına mantarlı beşamelli harçtan koyup rulo yapın. Daha sonra kendi etraflarına sararak gül şekline getirin. Ayırdığınız zeytinyağlı harcı böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın

Yorum Gönder

 
Top