0
Lorlu Kurabiye
 
 
 
    Bu aralar o kadar çok kurabiye tarifi yayınladım ki,  sadece kurabiye yiyoruz sanabilirsiniz. Ancak hem bir kaç gün dayanması hem sabah hem misafire hem de akşam çayının yanına çok yakışması sebebi ile kurabiyeler favorim bu ara.... Lorlu kurabiye içindeki lor sebebi ile öyle kıyır kıyır bir kurabiye değil. Daha yumuşak kurabiye severlere hitap eden cinsten. Ancak leziz mi leziz ,deneyin derim.Portakal kabuğu yerine,limon kabuğu veya hindistan cevizi rendeside kullanabilirsiniz.
 
Ayrıca loru evde kendinizde yapabilirsiniz. Lor tarifi için burayı tıklayın..
 
 

LORLU KURABİYE

125 gram tereyağı
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri (1,5 yemek kaşığı üzeri için ayrılacak)
1 yumurta
200 gram tatlı lor
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un


Hamur için un hariç bütün malzemeleri iyice karıştırın. Unu yavaş yavaş ve kontrollü ekleyerek çok sert olmayan bir kurabiye hamuru elde edin.(un az gelirse ekleyebilirsiniz)
 
Hamurdan mandalinadan biraz küçük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.175 derece ön ısılı fırında 20 dakika hafif kızarana kadar pişirin.
 
Hafif ılındığında ayırdığınız 1,5 yemek kaşığı pudra şekerini kurabiyelerin üzerine süzgeç yardımıyla eleyin.
 
Afiyet olsun.


 

Yorum Gönder

 
Top