0

Katlı Börek Tarifi

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 4
Malzemeler- 2 Adet Yufka 
İçi İçin- 150 Gr Lor Peyniri 
- 1 Tutam Maydanoz 
- 1 Tutam Taze Nane 
- 4 Dal Taze Soğan 
- 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
- Kararında Karabiber, TuzSüsü İçin- Kararında Domates, SalatalıkHazırlanışıYufkaları üst üste düz bir zemine serin. İkiye katlayın ve dört kat olan yufkadan bardak ağzı ile yuvarlaklar çıkarın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada hiç yağ koymadan önlü arkalı kızartın. Bir kasede lor peyniri, ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, nane ile zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. 1 adet yuvarlak hamuru servis tabağına alın. Üzerine peynirli harç ve tekrar hamur yerleştirin. En üste peynirli harçtan koyun. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. İnce dilimlenmiş domates ve salatalıkla süsleyip servis yapın

Yorum Gönder

 
Top