0

Köy Böreği Tarifi

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 8
Pişirme : 30 dk
Malzemeler- 4 Adet Biber 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 200 Gr Lor Peyniri 
- Yarım Demet Maydanoz 
- 4 Adet Patates 
- 1 Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 1 Çay bardağı Su 
- 5 Adet Yufka 
- Kararında Karabiber, Kırmızı Pul Biber, TuzHazırlanışıPatatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve ezin. İçine lor peyniri, maydanoz, sivri biber, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zeminde açın ve üzerine su ile çırpılmış sıvıyağ karışımından sürün. Yufkanın tam ortasına patatesli iç harçtan koyun. Kenarlarda kalan yufkaları harcın üzerine düz olarak kapatın. Elinizle hafif büzerek şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top