0

Buzluk Böreği Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 5
Hazırlanma : 25 dk
Malzemeler- 125 Gr Margarin 
- 3 Adet Yufka 
- 1 Adet Yumurta Sarısı 
- Kararında Çörek Otuİçi İçin- 350 Gr Kıyma 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 1 Demet Maydanoz 
- 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıTavaya sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı ve kıymayı ekleyerek kıymanın suyu çekilene dek kavuralım. Kıyılmış maydanozu, salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyip birkaç kez çevirerek ateşten alalım. Üç yufkayı aralarını ve üzerini fırça yardımıyla erimiş margarinle yağlayıp üst üste serelim. Yufkaları sigara böreği sarar gibi 8 üçgen parça elde edecek şekilde keselim. Üçgen parçaların geniş kenarlarına kıymalı içten koyalım ve karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe döndürüp rulo yaparak saralım. Yufkaları bir kevgire dizelim. Üzerlerine birkaç kez su gezdirelim. Suyu iyice süzüldükten sonra yufkaları margarinle yağlanmış fırın kabına dizip buzluğa koyarak donmalarını sağlayalım. Donan yufkaları buzluktan alıp çözülmeden üzerlerine yumurta sarısını sürelim. Önceden ısıtılmış 220°C ısılı fırında böreklerin altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim ve hemen fırından çıkaralım.

Yorum Gönder

 
Top