0
Malzemeler:
  • 1 kg barbunya,
  • Kızartmak için sıvı yağı,
  • Yeterince mısır veya buğday unu,
  • Tuz,
Yapılışı:
  1. Balıkçıdan temizletip aldığınız barbunların  kalan pullarını temizleyip, bol suda yıkayın (kafalarını arzunuza göre koparıp, koparmayabilirsiniz) süzgece alın, suları süzülünceye kadar bekletin. Sonra 1 tatlı kaşığı tuz ile tuzlayın.
  2. Tavayı, yağ koymadan önce kızdırın ( balıkların yapışmaması için) sonra yarım cm kadar yağ koyun, yağı kızdırın.
  3. Barbunları una bulayıp tavaya atın. her iki tarafı kızarınca ( 4 er dakika yeterli olacaktır) servis tabağına alıp, sıcak sıcak, yeşillik veya mevsim salatası ile servis yapın.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top