Malzemeler
1 demet dere otu
1 çay bardağı iç bezelye haşlanmış
150 gr. tavuk göğüs eti
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tere yağ
Tuz
Yeteri kadar su
Yapılışı
Tencerede tereyağını eritelim. Tavuk göğüslerini ince ince doğrayıp beyazlayana kadar karıştıralım. Unu ilave edip pembeleşene kadar kavuralım. Bezelyeleri ve dereotunu koyalım. Sütümüzü azar azar devamlı karıştırarak ilave edelim.Kaynamaya başlamadan 3 bardak sıcak su ekleyip kaynaması için orta ateşte pişirelim. Kaynamaya başladığında
tuzunu ekleyip el blenderinden geçirip çorma kıvamına getirelim. Servis kaselerine alıp afiyetle yiyelim.
DERE OTU ÇORBASININ ŞİFASI
1. Anne sütünü artırır.
2. Küçük çocuklarda karın ağrısına, karın şişliğine iyi gelir.
3. Uykusuzluğa faydalıdır.
4. Kemiklere faydalıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder