Yapraklarını börek ve pastada kök kısmını yemekte kök+yaprak kısmınıda beşamelli olarak fırında yaptım...
Pastayı saat yaklaşık 22:00 civarı eşimle birlikte yaptık ve yedik...Krema olarak her zaman ıspanaklı pasta tiremisu kremasını tercih ediyorum.Bazen labne yerine 1 poşet krem şanti eklesemde bence bu şekilde çok daha lezzetli...
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı ıspanak püresi
2 yemek kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
2-2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
****
4 su bardağı süt
5 dolu yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
200 gram labne peyniri
***
3 adet kivi
yarım çay bardağı şekerli su
****ıspanak püresi için 400 gram kadar ıspanak yaprağını yarım su bardağı su ile haşlayıp rondodan geçiriyoruz...
Yumurta ve şekerimizi bembeyaz olana kadar çırpıyoruz.Yoğurt yağ ve ıspanak püresinide ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.En son un ,kabartma tozu ve vanilya ekleyip hamurumuzu yuvarlak kalıba döküyoruz ve 175 derece ısılı fırında yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz.
Muhallebi için süt,şeker ve unu iyice çırparak akışkan ama koyu kıvamlı bir muhallebi elde ediyoruz.Altını kapatıp 1 paket vanilyamızı ekliyoruz ve ılınması için kenarda 10 dakika bekletiyoruz.Ilınan muhallebimize 1 paket labne peynirimizi ekleyip iyice çırpıyoruz.
Pişen kekimiz biraz ılınınca üstteki bombe yerinden bıçakla keserek düz zeminli bir kek elde ediyoruz.Kenar kısımlarınıda bıçak yardımı ile kesip çıkartıyoruz ve kekimizi ortadan ikiye bölüyoruz.
Kekimizin yan ve üstünden çıkardığımız parçaları rondomuza koyup incecik çekiyoruz ve böylece fıstık görüntüsü elde ediyoruz.(bunu üst süslemede kullanacağız)
Alt katını şekerli su ile ıslattığımız kekimize kremadan sürüp keremanın üzerine halka şeklinde doğradığımız kivilerimizi yerleştiriyoruz.Üst patıda üzerine kapatıp tekrar şekerli su şu ile ıslatıp krema ile üzerini tamamen kapatıyoruz.
Üst süsleme için rondodan geçirdiğimiz kek parçaları ile pastamızın üzerini tamamen kaplıyoruz.En az 2 saat dolapta soğutup servis yapıyoruz.
Alt katını şekerli su ile ıslattığımız kekimize kremadan sürüp keremanın üzerine halka şeklinde doğradığımız kivilerimizi yerleştiriyoruz.Üst patıda üzerine kapatıp tekrar şekerli su şu ile ıslatıp krema ile üzerini tamamen kapatıyoruz.
Üst süsleme için rondodan geçirdiğimiz kek parçaları ile pastamızın üzerini tamamen kaplıyoruz.En az 2 saat dolapta soğutup servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun..
* Benim kullandığım su bardağı 200 ml...
*İsterseniz keki borcamda pişirip krema ve meyveleri araya sürmeden sadece üzerin de kullanabilirsiniz...
*İsterseniz keki borcamda pişirip krema ve meyveleri araya sürmeden sadece üzerin de kullanabilirsiniz...
BÜTÜN ARKADAŞLARIMIN BAYRAMINI ŞİMDİDEN KUTLARIM.HUZURLU VE GÜZEL BİR BAYRAM GEÇİRMENİZ DİLEKLERİMLE....
Yorum Gönder