Uzun bir aradan sonra akşam eve geldiğinizde kısacık bir zaman diliminde hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir tarifle merhaba diyelim birbirimize :)
Kırmızı eti yeterince tükettik ..Bugünden itibaren sebze ve beyaz ete dönme zamanı değilmi...
1 kutu iglo steamfresh sebze(brokoli,karnıbahar,roka)
2 dilim tavuk göğsü(400-500 gr)
beyazbiber&karabiber
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1,5 yemek kaşığı süt
tuz,muskat rendesi
kaşar peyniri
Öncelikle tavuk göğsümüzü kuşbaşı doğrayıp 1 bardak su ilavesi ile haşlıyoruz.Steamfresh sebzelerimizi mikro dalgamızda üzerinde yazan tarife göre pişirip fırın kabımıza yerleştiriyoruz.
1 yemek kaşığı tereyağı ve unumuzu kavurup içine 1 su bardağı sütümüzü hızlıca karıştırarak ilave ediyoruz.Koyu muhallebi kıvamına geldiğinde tuz ve muskat rendemizi ilave edip altını kapatıyoruz.
Haşlanan tavuk etlerimizi fırın kabımızdaki sebzelerimizin üzerine ekleyip beşamel sosumuzu da tavukların üzerine yayıyoruz.En üste rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip 200 derece ısılı fırında yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.
Afiyet Olsun..
Not:Steamfresh sebze yerine 300 gram brokoli,1 havuç ve 1 patatesi haşlayıp diğer aşamaları aynı şekilde hazırlayabilirsiniz....
Yorum Gönder