0
MALZEMELER:
  • 1 su bardağı ince bulgur,
  • 1 demet maydanoz,
  • 1 demet taze nane,
  • 6-7 adet yeşil soğan,
  • 2 adet limon suyu,
  • 2 adet domates,
  • 2 adet salatalık,
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı,
  • Tuz,
  • Marul,
YAPILIŞI:
  1. Bulgur bir kaba alınır, üzerini geçecek kadar soğuk su konulur yarım saat bekletilir. Suyun tamamını çekmezse eleğe alıp süzdürülür.
  2. İnce doğranmış soğan, maydanoz ve nane ilave edilir. Limon suyu, zeytinyağı, tuz eklenir karıştırılır.
  3. Soyulmuş ve çekirdekleri çıkartılmış domatesler küçük doğranır, salatalıklar küp küp kesilir salataya eklenir, karıştırılır.
  4. Marul yaprakları yerleştirdiğimiz servis tabağının içine alınır ve servis yapılır.( 1-2 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılırsa tadı daha güzel olur. )
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top