(Mini fırın tepsisi için)
* 2 adet yufka
* 1/2 su bardağı süt
* 1 adet yumurta
* 5 yemek kaşığı sıvıyağ
* 150 g peyaz peynir
* Susam ve çörekotu
Yapılışı:
Bir kasede süt, yumurta ve sıvıyağı çırpın. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Yarım yufkayı tezgaha serin, üzerine fırçayla sütlü karışımdan sürün ve beyaz peynir ufalayın. Yufkanın iki uzun kenarını biraz içe doğru katlayıp büzdürün. 4 parçaya kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Böreğin üzerine kalan sosu da sürüp, susam ve çörekotu serpin. 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
yemeksenligi.com
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder