0
MİLFÖYDEN FINDIKLI GÜL TATLISI
Malzemeler
1 paket milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı(üzeri için)
Pudra şekeri (üzeri için)
İç fındık (üzeri için)
Şerbet için
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 paket vanilya
Yapılışı
Milföy hamurumuzun her bir karesini tezgah üzerinde biraz açalım. Küçük çay bardağı ile yuvarlaklar keselim. Yuvarlakları aynı gül tatlısı yapar gibi yarım yarım üstüstte koyup rulo yapalım. Rulomuzu ortadan ikiye keselim Kesik tarafı altta kalacak şekilde fırıntepsisine dizelim üzerlerine önce yumurta sarısı sürelim. Ardından yine üzerlerine birer fındık koyup önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardığımızda üzerlerine ılıklaştırdığımız şerbetimizi dökelim. Şerbetimizi iyice çektikten sonra servis tabağımıza alıp üzerlerine pudra şekeri serpip afiyetle yiyelim.(resim çekilmeden önce fındıkları oğlum yediği için resimler fındıksız çıktı.)
MİLFÖYDEN FINDIKLI GÜL TATLISININ ŞİFASI
01. Vücuda enerji verir, kuvvet sağlar.
02. Anne sütünü artırır.
(Milföyden fındıklı gül tatlısını Gülten hanımın etkinliğine gönderiyorum.)

Yorum Gönder

 
Top