0
MALZEMELER:
  • 3 su bardağı haşlanmış nohut,
  • 300 gr tavuk göğüs eti,
  • 1 adet soğan,
  • 2 tahta kaşığı zeytin yağı,
  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası,
  • 3,5 su bardağı kadar sıcak su,
  • Tuz,
YAPILIŞI:
  1. Tavuk göğüs eti kuşbaşı doğranır tencereye alınır. Zeytinyağında, ince doğranmış soğan ile birlikte kavrulur.
  2. Salçalar eklenir, salçanın kokusu gidinceye kadar bir müddet kavrulur. Haşlanmış nohut ilave edilir bir iki çevrilir, sıcak su konulur, nohutlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Pişmesine yakın tuz atılır.
Afiyet olsun...

NOT: Daha önceden akşamdan ıslatıp, ertesi gün haşladıktan sonra dondurucuda sakladığım nohudu kullandım. Normal çelik tencerede pişirdim. 15-20 dakikada pişti.

Yorum Gönder

 
Top