MALZEMELER:
- 3 su bardağı haşlanmış nohut,
- 300 gr tavuk göğüs eti,
- 1 adet soğan,
- 2 tahta kaşığı zeytin yağı,
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası,
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası,
- 3,5 su bardağı kadar sıcak su,
- Tuz,
- Tavuk göğüs eti kuşbaşı doğranır tencereye alınır. Zeytinyağında, ince doğranmış soğan ile birlikte kavrulur.
- Salçalar eklenir, salçanın kokusu gidinceye kadar bir müddet kavrulur. Haşlanmış nohut ilave edilir bir iki çevrilir, sıcak su konulur, nohutlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Pişmesine yakın tuz atılır.
NOT: Daha önceden akşamdan ıslatıp, ertesi gün haşladıktan sonra dondurucuda sakladığım nohudu kullandım. Normal çelik tencerede pişirdim. 15-20 dakikada pişti.
Yorum Gönder