0


Kremalı ve beşamel soslu yemeklere ne derecede bayıldığım gözünüzden kaçmamıştır ....Çok pratik ve bir o kadar lezzetli olan bu yemeği mutlaka denemenizi tavsiye ederim.Kremalı olmasına rağmen ertesi akşama bile kalıp ısıtıldığında kremayı içine çeken köftelerle daha bir lezzetli oluyor bu yemek.Yapacakların şimdiden ellerine sağlık....



KREMALI SEBZELİ KÖFTE (4 KİŞİLİK)


400 gram kıyma
1 adet kurusoğan
2 dilim kadar bayat ekmek
tuz,karabiber
3 kabak
2 havuç(yada 1 büyük)
150 ml krema(200 ml 'lik paketlerde)
3 yemek kaşığı zeytinyağı,3-4 diş rende sarmısak

4 yemek kaşığı kadar rendelenmiş taze kaşar


Köfte malzemelerini iyice yoğurup misket büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayalım.Hazırladığımız köfteleri kızartıp bir kenarfda bekletelim.

Havuç ve kabalarımızı rendeleyelim ve zeytinyağında sebzeler yumuşuyana kadar kavuralım.Sarmısak tuz ,karabiber ve kremamızıda katıp sebzelerin altını kapatalım.

Fırın kabımızın altına pişirmiş olduğumuz köftelerimizi dizelim.Sebzeli ve kremalı karışımımızıda köftelerin üzerine ilave edelim.En üste rendelenmiş kaşar peynirimizi serpip 200 derece ön ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet Olsun...


Not:Sebze çeşitlerini farklılaştırmak size bağlı.Rende patates vs.de konulduğunda çok lezzetli oluyor bu tarif.

Yorum Gönder

 
Top